Razveselili smo se novice, da so učenci naše šole dosegli pomembno priznanje, in sicer 1. mesto na likovnem natečaju Eko šole.

Tema natečaja je bila Misija: Zeleni koraki za več okolju prijaznega prometa.

Misija: Zeleni koraki spodbuja k bolj trajnostni mobilnosti v našem življenju. Projekt so organizirali drugič in nas tudi tokrat povabili k ustvarjanju na to temo. Letos je sodelovalo kar 2050 otrok in mladostnikov iz 120 ustanov po vsej Sloveniji, ki so v okviru likovnega natečaja z risbami, plakati in drugimi zanimivi izdelki prikazali, kakšne so njihove potovalne navade. Izdelali so makete avtomobilov, kolo v naravni velikosti ter v tehniki 3D prikazali pot do šole in drugo. Ustvarili so različne risbe, na katerih so prikazali svoja prevozna sredstva od doma do šole ter na kakšen način bi se odpravili v šolo, če bi o poti v šolo odločali sami.

Uradni zaključek projekta s podelitvijo nagrad je bil  6. junija 2018 v SiTi Teatru BTC Ljubljana.

Podelitve so se skupaj z mentorico Heleno Zalokar Kuhar in eko koordinatorico šole Petro Bižal Rogale udeležile tudi zmagovalke natečaja, sedmošolke: Manca, Pia, Katarina, Maja, Tia, Nika, Vita, Tjuša, Maša, Tisa, Maja, Anja in Jerneja.

Zmagovalne izdelke si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

Prispevek pripravila: Helena Zalokar Kuhar

Fotografije: Helena Zalokar Kuhar in Petra Bižal Rogale

 

Oznake: , , , ,