November, december, januar … Koliko časa se že nismo videli v šoli! Pošteno pogrešamo drug drugega in seveda, tudi našo šolo. Še dobro, da imamo večkrat na teden pouk na daljavo. Takrat nam je najbolj všeč, ko si povemo zanimive dogodivščine, ki so se nam pripetile doma, ko drug drugega spodbujamo z lepimi besedami, s ploskanjem, srčki in sporočili v klepetu.

Pri pouku na daljavo zelo radi pripovedujemo pravljice, povemo pesmice na pamet, računamo, pojemo, nastopamo, rišemo po zraku, razmišljamo, telovadimo in se igramo. Najraje tečemo kot nori po stanovanju in k zaslonu prinašamo različne predmete, o katerih se nato pogovarjamo, jih opisujemo ali jih le preštevamo.

Radi imamo telovadbo za oči, ki je še kako primerna in pomembna za nas. Pomaga nam zbistriti pogled, saj naša očesa postanejo pogosto utrujena pred zasloni. Radi si pokažemo svoje hišne ljubljenčke, nove stvari, ki smo jih dobili od domačih, opravljene naloge v zvezkih in vse svoje likovne izdelke.

Doma nam ni dolgčas, saj se vestno učimo tudi s pomočjo gradiva v spletni učilnici. Uživamo in radi ustvarjamo s starši, bratci in sestricami. Pomagali so nam, da smo postali že pravi učenjaki in umetniki. Da je temu res tako, si oglejte videoposnetek.

 

Prispevek in video pripravila: A. Potokar Blatnik

Fotografije in videoposnetek: starši učencev 1. c A

 

 

Oznake: , , ,