REZULTATI PAPIRNE AKCIJE

 

18. aprila 2023 je potekala spomladanska papirna akcija, ki so jo izvedli devetošolci. Vsega skupaj smo na naši šoli zbrali 8,99 tone odpadnega papirja in tako zbrali 790,50 €.

 

Vsem učencem, ki so sodelovali, se najlepše zahvaljujemo. Zahvaljujemo pa se tudi njihovim staršem, starim staršem in prijateljem, ki so papir pripeljali in nenazadnje tudi pomočnikom, ki so pridno pomagali pri nošenju papirja in zlaganju le-tega v zabojnike.

 

Papirno akcijo bomo ponovili jeseni. Pomembno je, da vsi prispevamo in tako s skupnimi močmi zberemo čim več papirja. S tem se navajamo tudi na recikliranje in pomagamo našemu planetu.

Papir lahko začnemo zbirati že sedaj. 

 

V letošnjem šolskem letu smo tako skupaj zbrali kar 12 t 780 kg odpadnega papirja. Lahko smo ponosni, da imamo tako pridne zbiratelje odpadnega papirja na naši šoli: naše učence, njihove starše in sorodnike, znance, pa tudi nekatere zaposlene delavce šole. Dostavljavci papirja so se že navadili na to, da se kartona ne zbira, pač pa le papir v različnih oblikah.

Hvala vam, da nam pomagate pri solidarnosti do narave in do sočloveka. S tokratno akcijo ste pomagali devetošolcem, ki bodo z zbranim denarjem pokrili del stroškov za valeto.

 

Ekipa Ekošole

 

Prispevek pripravila: Maja Kržišnik

Fotografirala: Maja Kržišnik