Uspelo nam je! In sicer kar dvojno! Tik pred vnovičnim zaprtjem šole, smo 30. 3. 2021 več kot uspešno speljali »drive-in« Zbiralno akcijo odpadnega papirja DE Adamičeva.

Zbiralna akcija je potekala na parkirišču na Tovarniški. Že zjutraj smo učiteljice pripravile prostor za naš kontejner in nestrpno čakale, kdaj ga bodo pripeljali. Ko smo ga zagledale, smo si rekle, da tega pa ne bo tako zlahka napolniti. Šoferju smo rekle, da verjetno ne bomo potrebovali še enega. A smo se zmotile. Po uri in pol in nekaj konkretnih pošiljkah papirja, smo začeli vsi prisotni z zanimanjem opazovati, kako naš kupček v kontejnerju postaja vse večji in večji. In prišel je čas, ko je bilo potrebno prav zares poklicati, naj pridejo po napolnjen kontejner in pripeljejo novega! Na zbiralni akciji je bilo veselo kljub protikoronskim ukrepom, ki smo jih dosledno upoštevali. Naš »drive-in« se je odlično obnesel. Le učiteljicam je bilo na trenutke malo težko ob pogledu na polne prtljažnike avtomobilov, saj smo želele na vsak način pomagati. A smo kmalu videle, da so vsi s seboj res pripeljali male in velike pomočnike, ki so vneto poprijeli za delo in je vse potekalo z veliko mero dobre volje, nasmejanih obrazov in gladko.

Nekateri junaki so se izjemno potrudili in pripeljali res veliiiike količine papirja. Najbolj zagreti so ga stehtali kar doma in ponosno povedali pripeljano težo. Tretješolka Anja se je pripeljala kar s kombijem. Notri pa se je skrivalo nič manj kot 575 kg papirja! Tudi prvošolci Leon, Taj in Gregor so bili izjemno veseli, mi pa z njimi. Leon je naredil cel zapisnik svojega nekaj več kot 300 kg težkega tovora. Gregor je ponosno pomagal razlagati svoj več kot 250 kg težak tovor, Taj pa 285 kg.

»Imamo srečo, ker je zbiralna akcija ravno sovpadala z odvozom odpadnega papirja iz službe!« je veselo povedala ena izmed mamic.

»Mi pa smo ga šparali že en lep čas!« je povedala ena izmed učenk.

In zakaj nam je uspelo dvojno? Ker smo premagali lanski rekord, ki je za prvo triado znašal 2.413 kg. Letos smo namreč zbrali:

neverjetnih 3.980 kg!

BRAVO, ADAMIČEVA!

Naš moto se je letos glasil: Vsi za enega in eden  za vse! Papirja tako nismo tehtali po razredih, ampak smo stehtali le končno težo ter znova dokazali, da skupaj zmoremo več.

 

Ob zaključku zbiralne akcije se zahvaljujemo prav vsem, ki ste odpadni papir hranili za zbiralno akcijo, si vzeli čas in ga pripeljali. S tem ste poleg zbranih sredstev za našo šolo veliko pripomogli tudi k čistejšemu planetu. Kako? To pa lahko učenci raziščejo v našem Eko kotičku.

Prispevek pripravila in fotografirala: ekokoordinatorica Andreja Bolkovič

 

Oznake: , , ,