Teden otroka je hitro minil. Bil je poln zanimivih dogodkov, ki se nam bodo vtisnili v spomin. V tednu otroka smo si učenci 1. c in 3. a razreda zaprisegli posebno zaobljubo. Pa ne tako, kot jo doma obljubimo staršem in na to, kaj smo obljubili, kaj hitro pozabimo. V torek, 3. 10. 2023, smo dobili nove prijatelje, zaupnike. Obljubili smo si, da si bomo med seboj pomagali, se vzpodbujali in stkali čisto posebne vezi. V znak medsebojnega prijateljstva smo skupaj izdelali zapestnice prijateljstva. Prvošolci so si zapestnice takoj nadeli na desno roko, saj bodo s tem utrjevali tudi orientacijo.
Zakaj smo se odločili, da med seboj sodelujemo? Zato, ker se s tem učimo odgovornosti, zaupanja, sočutnosti, medsebojne pomoči in sodelovanja.
Obljubili smo si, da si bomo med seboj pomagali, izmenjevali znanja in izkušnje, se bodrili in se skozi šolsko leto v času, ko bomo v šoli, med seboj obiskovali. Seveda bodo tretješolci še bolj vestno popazili na prvošolce, saj imajo več izkušenj, a tudi prvošolci bodo poskrbeli, da jim bodo šolsko leto še dodatno popestrili.

Prispevek pripravili in fotografirali: Tanja Galli in Miša Mrzelj

 

 

Oznake: , , ,