»Radovednost je začetek modrosti.«
Sokrat

Teden otroka je letos potekal pod sloganom »zakaji in zatoji radovednosti«. Radovednost nas vodi k raziskovanju sveta okoli nas in odkrivanju novega znanja. Je gonilna človeška sila, ki nas vsakodnevno žene tudi v šolskih prostorih. Letos nas je v tednu rekordov na Tovarniški gnala k temu, da smo se že tradicionalno preizkusili v podiranju rekordov. Zanimalo nas je, katere spretnosti so potrebne, da podremo rekord štafete z žlico in žogico. Katero taktiko je najbolje uporabiti, da dobimo največ zaporednih zmag v igri »kamen, papir, škarje«? Koliko decimalk števila pi si lahko zapomnimo v eni minuti? Kako dobri smo v kovanju rim? Kakšni so simboli kemijskih elementov? Kako hitro lahko postavimo piramido iz papirnatih lončkov? Učenci in nekateri učitelji smo se preizkusili v kar 38 različnih kategorijah ter uspešno izboljševali rezultate tekmovalcev pred nami, pa tudi rekorderjev preteklih let.

Izkazalo se je, da smo po toliko letih podiranja rekordov še vedno željni tega, da se v sproščenem, igrivem in prijateljskem vzdušju pomerimo v naših mnogoterih in raznolikih talentih. Lepo je, kadar za nas navijajo sošolci in ostali vrstniki, še lepše pa je, ko navijamo za druge in jim privoščimo obilo uspeha.

Tudi letos učenci nestrpno čakajo, da izvedo, kateri med njimi so bili najbolj uspešni in se bodo za vse večne čase vpisali v knjigo Tovarna rekordov 2023/24. Razglasitev rezultatov bo potekala prihodnji teden, po njej pa bomo tako kot vsako leto izvedli še skupinski rekord. Kako se bomo letos lotili podiranja skupinskega rekorda, poleg tega, da bo gotovo tako zabaven kot vsako leto, pa vam poročamo prihodnji teden.

Do tedaj pa sledite svoji radovednosti! Sicer nikoli ne zveste, v kakšne čarobne kraje, izkušnje in znanja vas naposled prižene.

Prispevek pripravili: K. Jazbinšek in J. Šabić

Fotografirale: N. Bašelj, J. Šabić, R. Tesovnik

 

Oznake: , , , ,