V tem tednu smo zaključili tudi s pohodništvom na naši šoli. Želeli smo si še več pohodov, a nam je dež v zadnjih dveh mesecih kar ponagajal.

V ponedeljek, 12.6., smo se z mlajšimi pohodniki odpravili na zaključni pohod do Grosuplja, kjer smo se posladkali s sladoledom in poigrali na igrišču.

V sredo, 14.6.2023,  pa smo se pohodniki petega in četrtega razreda skupaj z učiteljicama odpravili do Grosuplja na sladoled. Po pouku smo se zbrali pred avlo in se podali na pot. Naša pot se je začela v Št. Juriju. Pot smo zelo previdno nadaljevali po glavni cesti, ampak, ker so pogovori s prijatelji tako zanimivi nismo hodili » kot račke«. Odšli smo mimo gasilskega doma PGD Ponova vas, nato hodili med hišami in na koncu vasi naredili kratek postanek. Za nami se je kadilo, saj smo hodili po makadamu in povrh vsega je za nami prišel še traktor in nas vse zakadil z  »dimom«. Brez težav smo nadaljevali pot, le da so »navihane« učenke petega razreda zaostajale za nami kakšnih 20 metrov. Seveda so jih vsi čakali in čakali. Po koncu makadama smo vstopili v vas Brezje. Hodili smo ob robu ceste ter prišli do blokov Sončnega dvora. Odšli smo čez cesto in pod železnico oz. pod železniški prehod. Prišli smo do kavarne, kjer smo mislili pojesti sladoled, a ga tam niso imeli. Nato smo spet krenili naprej in odšli do slaščičarne pri železniški postaji v Grosuplju.  Tam pa sledi najslajše, tam smo si naročili sladoled, ga pojedli in se podali nazaj. Proti šoli smo odšli po isti poti. »Med pšenico«  sta nas presenetila motorista. Še prej pa kolesar, ki se je spuščal po hribu. Ravno ob 16.00 smo prispeli pred šolo, kjer smo tudi ugotovili, da vsi pohodniki petega razreda to interesno dejavnost obiskujemo od prvega razreda. Učiteljici sta nas pohvalili in bili smo zelo ponosni.

Naš zadnji pohod je bil zabaven, vesel in sladek.

Prispevek: Klara Perme, učenka 5. a

Foto: učiteljica Helena

 

Oznake: , ,