Petošolci imamo radi likovno umetnost. Še posebej nam je bil všeč projekt, ki smo ga povezali z družbo. Učili smo se o ljudeh in njihovem življenju skozi zgodovinska obdobja. Pri likovni umetnosti smo tako naredili in predstavili različna bivališča po svojem izboru. Sodelovali smo, uživali in bili zelo ustvarjalni. Učiteljica je bila navdušena nad našimi izdelki, zaslužili smo si veliko pohvalo za sodelovanje in končne izdelke.

Lovčev dom

Zelo, zares dobro, smo sodelovali. Imeli smo dobre ideje in bilo je zanimivo.

Egipčanska hiša

Na začetku smo se malo sprle, a na koncu smo izdelek naredili in smo z njim še kar zadovoljne. Zagotovo bi lahko še kaj izboljšale, mogoče bi se lahko tudi malo bolj potrudile.

Hiša na kolih

Ena je prispevala material iz narave, kuhinje in celo trgovine. Druga pa je bila idejna vodja. Delo sva si enakovredno razdelili, uživali sva in z izdelkom sva zelo zadovoljni.

Tudi midva s sošolcem sva izdelovala dom koliščarjev. Posebnost najine je, da sva vse zvezala sama in si nisva pomagala z lepilom. Vse je iz naravnih materialov, tako sva si tudi želela in uspelo je!

Kmetija

Sošolčev oči nam je dal les, pesek smo dobili v naravi, igrače pa smo si sposodili kar doma. Žagali smo, rezali, zabijali žeblje … Sodelovali smo zelo dobro in pri vsem tem delu nismo imeli nobenih težav. Odločili smo se, da izdelamo kmetijo, ker imamo doma skoraj vsi kmetijo. Naša resnična bi bilo bolj moderna kot ta, a smo z izdelkom vseeno res zelo zadovoljni.

Prispevek pripravila: razredničarka 5. a J

Fotografirala: razredničarka 5. a J

 

Oznake: , , , ,