Danes, 1. 4. 2020, smo bili na Tovarniški priča izrednemu dogodku. Vreče za sedenje, ki so del naše šolske družine, so pred dvema tednoma izvedele, da bodo do nadaljnjega samevale, saj učencev nekaj časa ne bo v šolo.

Med njimi se je sprva razširilo nezadovoljstvo, ker ta čas ne bodo mogle opravljati svojega poslanstva. Vodstvo šole se je strinjalo, da je njihovo delo izjemnega pomena, saj skrbijo za druženje med starimi znanci in pripomorejo k sklepanju novih prijateljstev. Ne gre pozabiti na njihovo pomoč pri počitku vseh nas, preden se pouk sploh začne ali med telovadbo. Oranžna vreča je bila še posebej žalostna, ker je rada poslušala pogovore otrok, še bolj pa njihov smeh.

Po začetnih grožnjah s stavko, so se le umirile in odločile, da mirno počakajo na čas, ko se bo otroški smeh vrnil v avlo na Tovarniški. Zgledno upoštevajo nova navodila o omejevanju socialnih stikov. Še vedno se družijo v krogu družine, a se držijo najmanj 1,5 metra narazen in ostajajo doma.

Danes, navsezgodaj zjutraj pa je prišlo do manjšega incidenta. Rumena vreča je postala nemirna in kar malce podivjala. Poskušala je pobegniti iz šole, da bi poiskala učence. Modra in rdeča vreča sta jo uspeli ustaviti in prepričati, da se vrne na oder. Posredovanje policije ni bilo potrebno.

Po medvrstniški mediaciji s strani sive in oranžne vreče, se je situacija umirila.

 

Rumena vreča bo morala na pogovor v svetovalno službo. Ne glede na njeno napako, pa ji bodo vse njene prijateljice vreče še naprej stale ob strani in jo bodrile. Svetovalni delavki nista želeli dati izjave, če bo rumeno vrečo doletel vzgojni ukrep. Sta pa dejali, da se bosta pred ukrepanjem, posvetovali z učenci šole.

Svoje mnenje lahko posreduješ prek spletne ankete.

 

 

Besedilo: Petra Radujko in Tadeja Podgorelec

Fotografije: Antonela Vovk in Petra Radujko

 

Oznake: , , ,