V sredo, 22. 6. 2022, nas je v 3.b razredu čakal prav poseben obisk. Obiskala sta nas Vladan in Tadej iz Zavoda ZRNO, ki sodeluje z Društvom POLŽEK. Takoj smo opazili, da je Vladan drugačen, saj je težje govoril in hodil, imel je tudi slušni aparat. Tadej nam je zaupal, da bere iz ustnic in da ga lahko vprašamo karkoli. To je bilo sprva težko, ker ga nismo želeli s čim užaliti. Potem pa nam je povedal, da se rad pogovarja z ljudmi, da se je večkrat počutil odrinjenega zaradi svojih težav in da nam jih res želi predstaviti. Pa smo začeli, zasuli smo ga s kopico vprašanj, tudi takšnih manj prijetnih in na vse nam je odgovoril z veliko mero dobre volje. Najbolj nas je presenetil s tem, da se je ukvarjal tudi s športom. V namiznem tenisu je bil celo tako dober, da je odšel na evropsko prvenstvo!

Vladan in Tadej sta nam v nadaljevanju predstavila Vladanov projekt. Zasnoval je karte in posebno igro z njimi, ki spodbuja spoznavanje različnih težav, bolezni, hkrati pa je zelo zanimiva. Seveda smo igro s kartami morali TAKOJ preizkusiti in tole so naši odzivi:

»Vrgel sem karto »Stop, kosilo!« in sošolcem pobral vse karte z dogodkov.« (Izidor, Mija)

»Zabavno se je bilo igrati, ker si lahko drugim vzel karte in jim jih pomešane vrnil.« (Daša)

»Všeč mi je bila karta, ko si lahko sošolcu vzel karto, ki ti je prav prišla.« (Luka, Bor)

»Karte so bile zanimive, ker so bile gor osebe in opisi.« (Gašper)

»Všeč mi je bila karta, ko si lahko nekoga objel.« (Beni, Anđelina)

»Všeč mi je bilo, ko sem lahko rezervirala karto dogodek.« (Lana)

»Navodila za igro so bila zelooo zanimiva.« (Marisa, Tina).

Vladan nam je tudi zaupal, da se s tem ukvarja, ker si ne more privoščiti neprofitnega stanovanja, ki si ga zelo želi. Ima svojo spletno stran, ki jo lahko obiščete in izveste, kako mu lahko pomagate tudi vi in izveste več o kartah ter s čim vse se ukvarja. Pokukajte na www.ringring12.com.

Vladan in Tadej imata tudi svoj Youtube kanal: TADEJ ZEVNIK 5HOW Slovenija. Prosimo vas, da subscribate, lajkate in sherate. To bi Vladanu zelo pomagalo.

Sestavili: Daša, Mija in Gašper s pomočjo učiteljice Andreje B.

Fotografije: Antonela V., Tadej Z.

 

Oznake: , , , ,