Prvi šolski dan je vedno nekaj posebnega. In današnji 1. september ni bil izjema.

Posamezni učenci so se na šolskem igrišču začeli zbirati že debelo uro pred pričetkom pouka, v upanju, da čim prej ponovno vidijo svoje sošolce, prijatelje. Marsikateri učenec pa se je s Tovarniško srečal prvič. Na obrazih otrok je bilo zato videti tako smeh in veselje kot zaskrbljenost, pa tudi kako solzico.

Hkrati smo letošnje šolsko leto začeli še ob številnih novostih in spremembah – vse od nošenja mask, prilagojene organizacije pouka do prihoda četro- in petošolcev iz Adamičeve na matično enoto ter povsem novih učilnic in športnih površin.

A mi se ne damo!

Učenci so prvič ali ponovno srečali svoje razrednike, ki so jih povabili v našo hiško znanja. In delo se je začelo. Razredne ure v matičnih učilnicah, pouk, malice in kosila, spoznavanje sošolcev, šolskih prostorov, novih garderobnih omaric, prejem učbenikov, napotkov in nasvetov, pa klepet, smeh in druženje. Dan je še dodatno popestril obisk predsednika Boruta Pahorja, ki je skupaj z županom Petrom Verličem in ravnateljico Janjo Zupančič odprl nov prizidek. Kot bi mignil, je bilo prvega dne konec.

Ko so učenci odhajali domov, je bilo lepo videti njihove lahkotne korake, sproščenost, zadovoljstvo in nasmejane obraze. Kot že velikokrat, smo tudi danes pokazali, da skupaj zmoremo vse.

 

Se vidimo jutri!

 

Besedilo in fotografije: Petra Radujko

 

 

 

Oznake: , , , , , ,