V petek, 25. 10. 2019, ob 9. 15 se je na PŠ Št. Jurij vklopila sirena. Z učenci smo nemudoma začeli z evakuacijo. Stavbo smo zapustili takšni, kot smo bili v razredih. Zbrali smo se na igrišču in se prešteli. Kmalu so na pomoč prispeli gasilci. V njihovih vrstah so bili tudi naši učenci. Učiteljica Nina jim je poročala o stanju. Gasilci so začeli z reševanjem in oskrbo poškodovancev ter pregledom stavbe.

Nato smo imeli vsi razredi predstavitev psov sledarjev iz kinološkega društva. Gospa je najprej na travniku »izgubila« predmete, nato pa jih je kuža našel. Za vsak najden predmet ga je nagradila s priboljškom. Razložili so nam, kako poteka trening psa slednika in za kaj se ga uporablja. V telovadnici smo nadaljevali s prikazom, kako se pravilno približati psu. Ena od učenk je imela možnost psa tudi pobožati.

Po malici smo se vrnili v telovadnico, kjer so nam gasilci prikazali gasilsko opremo in pripomočke za reševanje ter prvo pomoč. Učenci so bili posebno navdušeni nad gašenjem simuliranega požar. Nekateri so se navduševali tudi nad opremo, ki jo gasilci uporabljajo. Na koncu so nam zunaj prikazali še gašenje gorečega olja.

Dan smo zaključili v razredih, kjer smo strnili misli o dnevu dejavnosti. Nekateri so se odločili, da bodo gasilci, ko bodo veliki. Učenci so se zadovoljni in z novim znanjem podali na počitnice.

Prispevek pripravila: učiteljica Maja Sokolovič

Fotografirale: učiteljice PŠ Št. Jurij

 

Oznake: , , , ,