Sreda, 3. oktobra 2018, je bila zanimiv in razburljiv dan. Kmalu po odhodu četrtošolcev, ki so odšli na tabor, je v šolski kuhinji zagorelo. Požar se je začel naglo širiti, zato smo morali zapustiti šolske prostore in na zbirnem mestu počakati na prihod gasilcev. Da je požar obsežen, je potrdil prihod gasilcev iz PGD Žalna, Velika Loka, Luče in Grosuplje. Izurjeni in požrtvovalni gasilci so hitro in uspešno pogasili požar ter oskrbeli kuhinjsko pomočnico Anico, za katero smo bili zelo v skrbeh, ko smo jo zagledali na nosilih. Na srečo je utrpela le lažjo poškodbo, a lahko bi se ji zgodilo kaj hujšega, če se gasilci ne bi odzvali tako hitro in razumno.

Na srečo opisujem uspešno izpeljano vajo evakuacije, ki ji je sledil ogled gasilske opreme, rokovanje z brentači in obvezno »špricanje« z gasilsko cevjo. Seveda pa obisk gasilcev ne sme miniti brez poučne demonstracije gašenja vrelega olja, ki nas je tudi tokrat zelo navdušila.

Ocena letošnje vaje evakuacije je »super odlično«, za kar so zaslužni predani gasilci iz PGD Žalna, Velika Loka, Luče in Grosuplje, vsi prisotni, ki smo ravnali skladno z navodili in seveda glavna organizatorka Ana.

Besedilo in fotografije: učiteljica Stanka

 

Oznake: , , ,