V preteklih dneh so imeli petošolci PŠ Št. Jurij kar tri posebne in zanimive obiske. V razredu se je nam pridružila gospa Oven iz ZD Grosuplje. V dveh šolskih urah smo izvedeli veliko o zdravem načinu življenja in nezdravih odvisnostih, s katerimi se spopadajo že mladostniki. Na primerih je razložila, kako delujejo različne kemične in nekemične odvisnosti.

Z vami delimo zanimiv posnetek, ki prikazuje boj z odvisnostjo.

Prvi decembrski petek je potekal v znamenju obiska gospe in gospoda policista s PP Grosuplje. Predstavila sta nam preventivne dejavnosti ob delovnem zvezku Policist Leon svetuje. Na konkretnih primerih in zgodbah smo se pogovorili o varnem udejstvovanju v cestnem prometu, poudarili smo tveganja ob razkrivanju osebnih podatkov na spletu, posvetili smo nekaj časa tudi nasilju (med vrstniki in v družini) ter uporabi pirotehničnih sredstev, saj je zdaj prav za to aktualen čas. Na ta dan sta obiskala skoraj vse enote naše šole, le PŠ Žalna ju še pričakuje.

Tretji obisk pa je predstavljal naš učitelj s predmetne stopnje. Življenje v starem in srednjem veku nam je na zelo zanimiv način predstavil g. Bruno Vehar. Življenje v preteklosti nas zelo zanima in šolska ura je minila zelo hitro.

Prav vse tri delavnice so bile poučne, koristne in aktualne. Iz vsake smo odnesli veliko znanja in veščin, ki jih lahko uporabimo pri vsakdanjem življenju. Vse življenje se učimo in je res kot pravijo, tudi šola je priprava na življenje.

Najlepša hvala vsem trem gostom za popestritev pouka, bilo nam je v veselje.

Prispevek pripravila: Alenka Gazi Legan

Fotografirale: učiteljice 5. r

 

Oznake: , ,