V oddelkih podaljšanega bivanja v Št. Juriju smo preživeli pester in zanimiv Teden otroka, ki je v letošnjem letu potekal v povezavi s temo NAŠE PRAVICE.

Dejavnosti smo učiteljice podaljšanega bivanja načrtovale in izvedle po posameznih dnevih. Učenci so prvi dan spoznali pesem Toneta Pavčka z naslovom Naše pravice in se seznanili s pravicami otrok ter ustvarjali v povezavi s temo. Pogovarjali smo se, kako  zagotavljamo  pravice otrok pri nas in kako je drugje po svetu, ter se zavedali, katere pravice so za otroke najpomembnejše. V torek smo izvedli štafetne igre med skupinami, pri katerih so učenci  urili svoje spretnosti z žogo, se ob tem zabavali in tudi malce tekmovali. Sreda je bila namenjena pohodništvu, druženju, in igram na šolskem igrišču. Pohodniki so doživeli prijeten popoldanski izlet na Polževo. Četrtek je potekal ob igri  Skriti prijatelj. Posamezni učenec si je izbral sošolca in mu poskušal predati prijazno sporočilo v obliki zapisa, risbice,  povabila k igri, prijazno gesto, ki naj bi prispevala k lepim in prijateljskim odnosom med vrstniki. V petek  je bil Dan igrače. Učenci so prinesli od doma igrače, si jih delili, se družili in igrali. Večkrat med tednom smo tudi poslušali glasbo po željah otrok, nekateri smo zaplesali in prepevali priljubljene skladbe.

Teden otoka je minil v prijetnem vzdušju in druženju med vrstniki, druženju med različnimi starostnimi skupinami in s  sproščujočimi dejavnostmi.

Prispevek: učiteljica Boža Duša

Fotografije: učiteljice Boža, Urška in Helena

 

Oznake: , , , ,