V ponedeljek, 4. 10. 2021, smo v 1. d razredu praznovali svetovni dan živali. Ne, nismo govorili le o naših najljubših živalih ter jih naslikali, pač pa smo na obisku gostili štiri štirinoge ter dve osemnogi živali, ki so za učenke in učence našega razreda – nekatere izjemno posebne – spet druge pa povsem vsakdanje obiskovalke. To pa še ni bilo vse … Učenec Luka je pripravil in predstavil plakat o enem izmed severnoameriških metuljev.

Pričetek Tedna otroka je odlično sovpadal z našim praznovanjem, ki ga je otvoril hrček, ki ga je prinesla učenka Natalija. Puhko nam je delal družbo od prve do zadnje šolske ure, ker pa je med poukom raje dremal v svoji hišici, se ni kaj dosti naučil. Kasneje nas je na igrišče prišla obiskat valižanska terierka Jakove babice Vali, ki nas je navdušila s svojo razigranostjo. Vali je namreč stara šele pet mesecev. Od psičke se nismo še niti poslovili, ko je Maloojeva mami na obisk prinesla mesec dni staro bradato agamo po imenu Chili. Ta je počivala v škatli na puščavskem pesku, ob njej pa so se premikali živi črvi, ki jih Chili najraje je. Ta vrsta plazilca izvira iz Avstralije. V torek smo spoznali še psičko Mijine babice, ki je obiskovala pasjo šolo nekaj let, tako da nam je pokazala nekaj trikov. Mešanka Pika, kot je psički ime, se zelo rada druži z otroki. Učenec Maj je z domačega dvorišča prinesel velikega pajka, naslednji dan pa je njegovi ideji sledil Maloo, ki je ulovil svetlo zelenega členonožca in nam ga predstavil.

Vse živali (razen pajkov seveda) so učenci in učenke ob prisotnosti odraslih lahko pobožali, psičkama pa so dali tudi brikete. Krasna popestritev že tako fantastičnega tedna otroka!

Prispevek pripravila in fotografirala: Aja Komel

 

Oznake: , , ,