V četrtek, 25. 4. 2019, smo se člani šolske interesne dejavnosti Prva pomoč odpravili na srečanje vseh šolskih skupin prve pomoči v občini Grosuplje. Z nami je šla tudi naša izkušena mentorica, učiteljica Jana Tomažin. Srečanje je potekalo na Polici, v telovadnici tamkajšnje osnovne šole. Srečanje je bilo zelo poučno in zanimivo. Najprej so nam bolničarji Rdečega križa pokazali temeljne postopke oživljanja. Nato smo na lutkah lahko še sami poskusili oživljati. Poskusili smo tudi masirati srce, dajati umetno dihanje in uporabljati defibrilator. Na koncu je sledil še kviz kot ponovitev vsega, kar smo se skozi leto naučili. Nam je šlo super! Prepričani smo, da se v hudi situaciji ne bi prestrašili in bi znali pristopiti k ponesrečencu ter mu pomagati, na kar smo lahko zelo ponosni.
Iskrena hvala tudi naši mentorici, ki nas je celo leto zavzeto poučevala o temeljnih postopkih reševanja. Hvala Vam! Imeli smo se zelo lepo!
Kaj pa ti? Bi se tudi ti znal odzvati v situaciji, ko bi našel na ulici nezavestnega človeka? Če bi se tega rad naučil, bo tudi drugo leto potekala interesna dejavnost prve pomoči. Svetujem ti, da se nanjo prijaviš, saj nikoli ne veš, kje vse boš to koristno znanje lahko uporabil pri reševanju življenja.


Prispevek pripravila: Iva Režek, 9. d

Fotografirala: Jana Tomažin

 

Oznake: