Začela se je jesen, končal se je Evropski teden mobilnosti, praznovali smo državni praznik, Dan slovenskega športa, predvsem pa smo športali. Prav vsak dan, saj nam je bilo vreme več kot naklonjeno. Poletje se kar noče posloviti in na Kopanju nimamo nič proti.

Od 16. do 22. septembra smo vsak dan športali, v šolo prihajali peš in na trajnostne načine tudi odhajali domov. Pogovarjali smo se o pomenu in vplivu trajnostne mobilnosti na zdravje, okolje in naš planet in ustvarjali na to temo.

Da imamo v okolici šole dovolj prostora za gibanje, igro in sproščeno skakanje, pa se moramo zahvaliti našim staršem. S svojimi avtomobili nas nič več ne vozijo čisto do vrat šole, niti nas ne pridejo iskat na šolsko dvorišče. Držijo se dogovora, da je dovoz na dvorišče dovoljen zgolj ob jutranji gneči (do 7.30), po pouku pa le ob močnejših padavinah. S tem smo zmanjšali hrup in onesnaževanje v okolici šole in poskrbeli za večjo varnost. Hvala!

Dan slovenskega športa smo obeležili s pogovorom o naših športnikih, o naših zmagovalcih, o naših ambasadorjih in izvedli jesenski pohod. Preizkušali smo se v najrazličnejših gibanjih, jih posneli, izdelali fotografije-skice in jih pobarvali. Ujete trenutke našega celotedenskega športanja si oglejte v galeriji slik in športajte z nami.

 

Zapisala in fotografirala: Lidija Šajn

 

Oznake: , , ,