Teden otroka, ki je letos potekal pod sloganom ‘Skupaj se imamo dobro’, se je na Tovarniški raztegnil kar na dva tedna in dan. In prav ves čas smo se imeli res dobro.

Prvi teden so v razredih potekale različne aktivnosti, ko so učenci lahko malo poklepetali, se bolje spoznali in tudi kaj poigrali. Drugi teden – počakali smo namreč na naše osmošolce, ki so bili na taboru – pa smo namenili izvajanju sedaj že tradicionalnih rekordov. Učenci so tekmovali od ponedeljka do petka. Preizkusili so se v kar 38 različnih kategorijah. Nekateri so računali, drugi se podili za žogo, tretji sestavljali piramide, vrteli spretne prste ali jezike, preizkušali svoje zmogljivosti držanja noge za vratom, skakanja, pa tudi programiranja.

Naši sodniki so spretno krotili množice tekmovalcev in beležili rezultate. Tisti, ki niso tekmovali, pa so prišli spodbujati druge ali se zgolj družiti z vrstniki. Šola je bila nabita z energijo, veseljem in smehom. Vmes pa smo se vseeno učili, trudili in rastli. 

V ponedeljek, 17. 10. 2022 smo se zbrali v šolski avli. Učence je nagovorila in pozdravila tudi nova ravnateljica, dr. Barbara Rodica. Razglasili smo rekorderje v vseh kategorijah – ponekod si je zmagovalno mesto delilo več učencev. Ampak za prav vsakega so njihovi vrstniki ploskali in navijali. Bilo je hrupnooooo!

Vsi rekorderji bodo za vse večne čase zabeleženi v knjigi rekordov, ki bo v naslednjih nekaj mesecih obogatila našo knjižnico. 

Ker pa nismo mogli našega druženja končati kar tako, brez dodatnega pompa, smo vse prisotne povabili k podiranju še enega super rekorda. Sposodili smo si simpatičen napev pesmi ‘Mi imamo se fajn!’ skupine Gu-gu. Nato smo se učenci in učitelji skupaj naučili kratke koreografije in besedila pesmi. Rezultat – več kot 650 učencev in učiteljev naenkrat je pelo in plesalo na naslednje besede:

Mi imamo se fajn,

če vam prav je al’ ne.

Nam glavno je le, 

da imamo se fajn.

 

Mi imamo se fajn,

če srčki so polni, 

če le nismo bolni. 

Mi imamo se fajn!

 

 

Tako smo rekorderji prav vsi!

Da pa se bomo imeli skupaj dobro še naprej, bo poskrbel prav vsak med nami – tako, da bo prav vsak sam poskrbel, da bo z drugimi ravnal lepo, skrbno, spoštljivo in z obilo topline. Saj veste, kaj pravijo … Nasmeh nič ne stane, pa vsakemu polepša dan!

 

Bodite dobro!

 

Besedilo: Petra Radujko

Fotografije: Petra Radujko, Romana Tesovnik, Jasmina Šabić

 

 

 

Oznake: , , ,