Na DE Adamičeva deluje prav posebna Eko ekipa, ki jo sestavljajo ekofrajerke in ekofrajerji 3. razredov. Opravljajo pomembno raziskovalno delo. Nazadnje so raziskali društvo Vesele nogice, ki pomaga izboljšati kvaliteto življenja otrokom s posebnimi potrebami. Z zbiranjem plastičnih zamaškov se zberejo denarna sredstva za pripomočke in terapije, ki jih potrebujejo.
Ekofrajerke in ekofrajerji so takoj zavihali rokave in se lotili dela. Izdelali so reklamne plakate. Odločili so se, da bodo akcijo zbiranja popestrili s tekmovanjem, ki so ga sami zasnovali. Akcijo so časovno omejili in se pri ge. čistilki dogovorili za škatle. Odločili so se za tehtanje zbranih zamaškov po razredih. Zmagovalnemu razredu obljubljajo sladko nagrado. Naše reklamne plakate z vsemi pomembnimi podatki so spravili v kuverte, ki so jih lepo opremili z napisom »Eko paket«. Pri tem so se res potrudili. Z napisom so opremili tudi škatle. Eko paket so izdelali za vsak razred na naši šoli. Nato so se v dvojicah odpravili po razredih. Učencem in učiteljicam so predali eko pakete, predstavili naš izziv in jih spodbudili k sodelovanju. Vsak pokrovček šteje. Pomagaj zbirati tudi ti!
Ekofrajerke in ekofrajerji se bodo zdaj podali novim projektom naproti. Le kaj bo njihova naslednja naloga? Učenci DE Adamičeva bodo to izvedeli prav kmalu.

Prispevek pripravili: Eko ekipa in mentorica Andreja Bolkovič

 

Oznake: , ,