December, čaroben mesec, čas, ko se oziramo nazaj in delamo »inventuro« leta, ki se poslavlja. In je hkrati čas, ko zremo naprej v prihodnost.

Prav ta praznični čas je učence in delavce naše šole zbral v jedilnici, kjer se je praznovanje začelo s presenečenjem. Z ubranimi glasovi in blagozvočnima melodijama nas je učiteljski pevski zbor popeljal v praznične dni. Pozdraviti nas je prišla tudi ravnateljica, ki nam je zaželela lepe počitnice in vse dobro v novem letu.

Sledila je šolska prireditev, ki sta jo suvereno povezovala Jernej in Vita. Najprej je zazvenela himna, s katero smo obeležili državni praznik – dan samostojnosti in enotnosti. Ob tej priložnosti smo prvošolce sprejeli v šolsko skupnost. Izrekli so slavnostno zaprisego in prejeli simbolična darila. Učenci so z učiteljicami pripravili zanimive točke, ki so nas tako pritegnile, da je prireditev potekala v sproščenem in veselem vzdušju. Ambient so napolnile pesmi, ples, recitacije in igra, ki so se tekoče prepletale in nas pripeljale do zaključka, ko sta nam še pomočnica ravnateljice in vodja šole voščili vse dobro v letu, ki prihaja.

Polni dobrih misli zaključujemo tekoče leto in se že veselimo dogodivščin, ki jih bo prineslo novo leto.

Članek pripravili: učiteljica Anica in učiteljica Nastja

Fotografije: Janja Pečelin

 

 

Oznake: , , ,