Tudi letos smo na naši šoli obeležili Teden otroka. Zveza prijateljev in mladine Slovenija že od leta 1954 vsako leto na začetku oktobra nameni posebno pozornost otrokom. Letošnja osrednja tema je bila “RAZIGRAN UŽIVAJ DAN”, s poudarkom na igrivosti, sproščenosti in druženju. Ključno sporočilo poslanice, ki jo je letos pripravil  v obliki stripa Boštjan Gorenc-Pižama, je, da igra pomaga razvijati domišljijo, krepi telo, spleta prijateljstva in nas povezuje. Tudi žalske učiteljice so sledile sporočilu poslanice in za otroke pripravile veliko dejavnosti kjer so se otroci igrali, gibali, ustvarjali, se družili in tako krepili medosebne odnose.

Ena skupina učencev se je pridružila vseslovenski akciji “Razigrani koraki. Vsak dan so se odpravili na sprehod in pridno šteli opravljene korake na sprehodu. Nekateri učenci so v akciji sodelovali tako, da so obrisali stopala, jih okrasili in obesili na okna. Učenci so poznavali in igrali igre dedkov in babic. Medosebne odnose so krepili  s socialnimi igrami, iskanjem skritega prijatelja in plesnimi igrami. Sprehajali so se po čutni poti ter se preizkušali v učenju programiranja in osnovah robotike brez uporabe računalnika. Veliko so plesali, imeli aktivne odmore in se učili po FIT pedagogiki.

V galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov naše obeležitve Tedna otroka. Naj ne bo le Teden otroka razigran, ampak prav vsi.

Zapisala: Janja Pečelin

Fotografije: učiteljice PŠ Žalna

 

 

 

Oznake: , , , , ,