Na pustni torek smo na PŠ Št. Jurij praznovali PUST. Učiteljice in učenci vseh razredov smo se zelo zabavali na našem pustnem rajanju.

Po malici smo se učenci in učiteljice zbrali v telovadnici. Program je vodila učiteljica Nastja. Zaplesali smo vsem znan ples Račke in Macarena. Po Macareni nas je glasbeno razveselil harmonikaš David, nato pa je sledil med razredni izziv z baloni. Izzivu smo bili vsi razredi kos, saj ni noben balon počil. Nato je sledilo tekmovanje s sestavljankami, na katerih so bile različne pustne maske in zatem risanje klovnov, a da stvar ni bila tako enostavna, samo dobili na voljo le tri naključno izbrane barvice. Vsi učenci so bili zelo uspešni. Po risanju pa je sledil kratek premor. Komisija si je ogledala vse kostume. Vsi so bili neizmerno lepi! Med nami so bili tigri, srnjački, psi, zdravnice, pošasti, trubadur, Kekec, ananas, čarovnice, risani junaki, meduze in še in še! Komisija je imela res težko nalogo. Najbolj pa sta izstopala dva stroja oz. bagra ter žirafa, zato jim je komisija dodelila zmago za izviren kostum. Po podelitvi zmag smo se oblekli in obuli ter se zbrali pred šolo in v spremstvu harmonike odšli pustno našemljeni  po vasi. 

Sprehod je bil kratek, a smo srečali veliko avtomobilov, ki so nam veselo hupali. Smeh, glasba in veselje pa se je slišalo daleč naokoli!

Ure, ki smo jih učitelji in učenci preživeli skupaj so bile zabavne. Verjamem, da smo uspešno pregnali zimo!      

 Prispevek napisala: Klara Perme, 5.a

Fotografije: Meta Kumer

 

Oznake: ,