Na Tovarniški smo pustni torek preživeli tako kot je treba. Ob številnih čudovitih maskah, smehu in rajanju. Otroci so se v velikem številu odzvali vabilu, ki so ga pripravile osmošolke izbirnega predmeta novinarstvo, pod vodstvom mentorice Jožice Pečnik. Pripravile so tudi plakat o pustovanju na slovenskem.

Prihodi prvih učencev in učiteljev v zgodnjih jutranjih urah so dali slutiti, da nas čaka prava zabava. Prve šolske ure smo se nasmihali drug drugemu ob opazovanju vseh zanimivih, zabavnih, izvirnih, strašljivih, prečudovitih, enkratnih kostumov. Za malico smo se posladkali – da, uganili ste – z mareličnimi krofi. Nato pa smo se zbrali v šolski avli, kjer nas je pričakala glasba za katero je mojstrsko poskrbel učitelj Andrej Novljan ter bomboni za pusta hrusta.

Ritem zabave se je še pospešil pod spretnimi prsti naših učencev, ki so na svoje harmonike neutrudno igrali poskočne viže. Imeli smo se tako fino, da smo zamudili k naslednji uri pouka. Pa nič za to – namreč, tudi med rajanjem smo se nekaj naučili. Zabava je obvezen del življenja!

Naši harmonikaši so nekoliko kasneje zabavali tudi učence razredne stopnje, katerim so se pridružili še najmlajši člani naše šolske družine iz dislocirane enote na Adamičevi, ki so z rajanjem pred šolo še dodatno obogatili in polepšali današnji dan.

Hvala učiteljici Metki Goričar za širjenje pustnega duha in skrb, da je imel pust kaj za pohrustat, vsem maškaram za popestritev dneva ter vsem, ki ste pomagali pri izvedbi, še posebej pa hvala nadobudnim novinarkam in harmonikašem. 

 

 

Besedilo: Petra Radujko

Fotografije: Petra Radujko, Metka Goričar

 

 

 

 

Oznake: , , , , , ,