V nedeljo, 4. 10. 2020, ko smo prvošolci preživeli lep dan v domačem okolju, smo se nekateri zagotovo spomnili na svetovni dan živali. To je dan, ko ljudje razmislimo o človekovem sobivanju z živalmi. Veliko ljudi namreč še vedno ustrezno ne skrbi za svoje ljubljenčke. Na vse to so nas v šoli opomnile tudi učiteljice. Prav tako so nas spomnile tudi na prihajajoči teden otroka, ki naj bi bil poln presenečenj in posebnih dogodkov.

In res je bil. Teden smo res preživeli lepo. Vsak dan smo počeli kaj zanimivega. Izdelali smo čisto svoj instrument in z njim spremljali že naučene pesmice. V šolski telovadnici smo imeli štafetne igre, pri katerih smo lahko pokazali vse svoje spretnosti in se ob njih še pošteno nasmejali. Na zunanjem igrišču sta nas obiskali plesalki iz plesne šole Katan, ki sta nas naučili najbolj »kulski« ples, na pesem, ki jo vsi poznamo. In za »češnjico na vrhu smetane« so rekle naše učiteljice, nas je zadnji dan obiskal gospod iz devete dežele – čarovnik Jani.

Nas je začaral v žabe? Nas je spremenil v prince in princeske? Morda. Pred nami je še veliko časa, ko se bomo lahko odločili, kaj bi radi postali.

Prispevek pripravila: Tanja Galli

Fotografije prispevale: Učiteljice 1. razredov

 

Oznake: , ,