Za nami je tehniški dan, ki ga še dolgo ne bomo pozabili. Tudi letošnje prvošolce smo učiteljice tradicionalno peljale v Ljubljano. Minicity je kreativno otroško mesto, kjer se učenci lahko prelevijo v odrasle in se preizkusijo v različnih poklicih. Čisto sami so napolnili nakupovalni voziček, posneli svojo oddajo, postali zobozdravniki, znanstveniki, gasilci in še bi lahko naštevali. V dopoldnevu, ki je prehitro minil, so preizkusili različne poklice in se skoraj dokončno odločili, kaj bodo postali, ko bodo veliki. Nismo še čisto prepričani, ali velik pomeni dovolj star ali dovolj visok, mislimo pa, da je njihova odločitev še zelo daleč. Kako zelo so uživali kot zidarji, kupci, prodajalci, bolniki, zdravniki, policisti, voditelji oddaje, pleskarji, zobozdravniki in še kdo, si lahko preberete spodaj in ogledate v galeriji naših slik.

Najbolj všeč mi je bilo na igralih. (Živa)

V trgovini smo kupovali. Kupila sem koruzo, čokolado in barbiko. (Jana)

Spoznal sem poklic prodajalca. Delal sem na blagajni. (Matic)

V Minicityju mi je bila všeč hišica, ki smo jo gradili. Bili smo delavci. (Laura)

Všeč mi je bila hišica na igralih. V hišici so bile žogice in z njimi smo se igrali. (Neža)

Najbolj všeč mi je bilo pri zobarju. Pogovarjali smo se, kaj je za zobe zdravo in kaj ne. (Val K.)

Gradili smo in delali s cevmi. V trgovini si je vsak izbral svojo hrano in šel na blagajno. Tam si vtipkal hrano in dobil račun. Najbolj pa mi je bilo všeč, ko smo dali tableto v vodo in čez balon. Ta se je napihnil, ker mu je tabletka dala zrak. (Gaber)

Šli smo na igrala in k zobozdravniku. V trgovini so bili kupci in prodajalec. Prodajalec je vtipkal stvari v blagajno in dal kupcu. Kupec je moral plačati denar.  (Mark)

Molzli smo kravo. (Jakob)

Zelo so mi bila všeč igrala. (Anej)

 

Prispevek uredila in pripravila: Tanja Galli

Izjave učencev: Helena Z. in učenci 1. a J

Fotografije: Tanja Galli

 

Oznake: , , , ,