Sobota, 29. 9. 2018, je bila za nas prvošolce drugačna kot običajni dnevi pouka. Pred nami je bil športni dan – jesenski pohod do Malega Mlačevega. V nahrbtnike smo dali šolsko malico, se obuli in oblekli ter jo mahnili na pot. Vetrovno in oblačno jutro nam ni prav nič pokvarilo dobre volje ter razigranosti. Že po slabi uri smo dosegli želeni cilj. Na igrišču pri gasilskem domu v Malem Mlačevem smo si privoščili počitek, malico in veliko igranja s svojimi sošolci ter prijatelji. Po isti poti smo se tudi vračali. V šolo smo prišli prijetno utrujeni, vendar zadovoljni z odlično opravljeno pohodniško nalogo.

Rada imam naravo. Med hojo sem opazovala rožice in travo. Na igrišču smo se igrali črnega moža. Malo so me bolele noge, vendar ne prehudo. (Kaja, 1. b)

Bilo mi je super. Malo težje mi je bilo vmes, ko so me bolele noge. (Blaž, 1. c)

Rada hodim, zato mi je bilo “fino”. Med potjo sem se pogovarjala s svojo prijateljico. S sabo sem imela palčke, ki sem jih na cilju razdelila tudi drugim. (Zara, 1. a)

Po pohodu sem bil zelo utrujen. Še dobro, da sem imel s sabo bombone. Razdelil sem jih sošolcem in dali so nam energijo. (Blaž, 1. b)

Pot ni bila težka. Bilo mi je v redu, saj sem bila skupaj s svojim prijateljem. Ves čas sva se pogovarjala o vsemogočem. (Pia, 1. a)

Na igrišču sem se lovil s svojimi sošolci in prijatelji. Med potjo sem se malo igral in skoraj pozabil hoditi. (Alex, 1. c)

Veliko smo hodili, ampak jaz bi šel lahko do Ljubljane, ker imam veliko kondicije. S sošolci smo se igrali mačka in miš. Bil sem miš in mačka me ni mogla ujeti, ker sem bil hitrejši. (Jaka, 1. b)

Med hojo smo telovadili, saj smo na tablah videli vaje za telovadbo. Po tej poti sem šla že večkrat in še vedno mi je všeč. (Pia, 1. b)

Bilo mi je zelo lepo, čeprav so me bolele noge. S prijatelji in sošolci sem se zabavala. (Tija, 1. c)

Prispevek pripravila: učiteljica Dragica in prvošolci

Fotografirala: D. Pirnat

 

Oznake: , ,