S tednom otroka se je zaključil drugi Nacionalni mesec skupnega branja. Prvošolci smo cel mesec veliko brali oz. bolj poslušali pravljice, ker brati še ne znamo. Doma so nam brali starši, v šoli pa smo bogatili bralna drevesa. Za vsako prebrano pravljico, smo naredili list in nanj napisali naslov prebrane pravljice. Na drevesa pa nismo pritrdili samo liste z naslovi pravljic, ki so nam jih prebrali starši, ampak tudi naslove pravljic, ki smo jih prebrali v šoli.

V tem času smo tudi sodelovali v natečaju Pravljični svetovi Svetlane Makarovič in Jelke Reichman, zato smo iz razrednega knjižnega kotička prebrali kar nekaj knjig omenjene pisateljice. Izkoristili smo tudi sončne žarke in svež zrak, saj smo imeli tudi branje pravljice po krošnjami.

V septembru smo obiskali šolsko knjižnico, kjer nam je tudi gospa knjižničarka Darja prebrala pravljico.

V razred pa nam je prišlo prebrati pravljico tudi nekaj učencev iz 4. in 5. razreda. Prvošolci smo bili navdušeni nad njihovim branjem, saj smo videli, kako bomo znali sami brati, ko bomo v 4. oz. 5. razredu. Tudi mi si želimo postati tako dobri bralci.

Ob koncu Nacionalnega meseca skupnega branja smo prvošolci presenetili vse razrede na Adamičevi in jim podarili bralna kazala, ki smo jih izdelali čisto sami.

Tudi vi berite in se ob tem sprostite in zabavajte.

Prispevek pripravila: Jana Kos

Fotografirale: Jana Kos, Tanja Galli, Vida Turk

 

Oznake: , , ,