Učenci 1. razredov na DE Adamičeva so tudi v tem šolskem letu sodelovali v projektu, ki poteka že 8. leto. Teden pisanja z roko je potekal od 23. 1. do 27. 1. 2023 in v tem tednu smo nekaj več časa namenili pomembnosti pisanja z roko.

Ogledali smo si različne posnetke na to temo, se pogovarjali o tem, kako digitalizacija izpodriva pisanje z roko, zakaj je pisanje z roko še vedno tako pomembno …

Čeprav se prvošolci šele učijo spoznavanja in pisanja posameznih črk,  so se kljub temu zelo potrudili in že pripravili krajša sporočilca za bodoče prvošolce, ki se bodo prišli v mesecu februarju vpisati na našo šolo.

Prvošolci so izdelali tudi papirnate dlani. Na papir so obrisali svojo dlan in jo izrezali ter nanjo napisali »TAKO PIŠEM JAZ.« Učenci so nato ugibali, čigava je posamezna pisava na papirnati dlani, po čem se pisave razlikujejo med seboj …

V času tedna z roko smo imeli 1. razredi tudi roditeljski sestanek, zato smo starše pred sestankom prosili, da na list papirja napišejo »TO JE MOJA PISAVA.« Naslednji dan so učenci ugotavljali, katera pisava je njihovih staršev.

Na liske pa smo tudi učiteljice 1. razredov zapisale »TO JE MOJA PISAVA. NIHČE DRUG NIMA TAKE.« Učenci pa so nato poiskali pare povedi in poskušali ugotoviti, čigava je katera pisava.

Prispevek pripravila in fotografirala: Jana Kos

 

Oznake: , ,