Učiteljici in učenci 1. b smo se odzvali povabilu in obiskali Samoroge v vrtcu Tinkara.

Prijazni vzgojiteljici in radovedni malčki so nas toplo sprejeli. Ob spremljavi kitare so nam zapeli nekaj njim ljubih pesmic in nas popeljali v svet igre. Le kako so vedeli, česa si prvošolci najbolj želimo? Pred prihodom v igralnico nas je navdušilo in nas k igri vabilo Žuželčje mesto, ki so ga v vrtcu sami izdelali. Prijazni starši so jim priskočili na pomoč pri izdelavi njihove prve risanke, to smo si skupaj tudi ogledali. V igralnici so se otroci najbolj razveselili kotička s kinetičnim peskom, pri čemer razvijajo ustvarjalnost in se sproščajo. Spomine na vrtčevske dni so obujali ob igri s plastelinom, s konstrukcijskimi  igračami, železnico in v kotičku dom. Najpogumnejši so se zadrževali v bližini paličnjakov in se z njimi tudi rokovali.

Otroci so se prav lepo zaigrali, nasmejali in bi še kakšno ur’co skupaj ostali. Vedno, ko se imamo lepo, čas prehitro mine. Se pa že veselimo srečanja v juniju, ko Samorogi obiščejo nas.

Učenci so povedali:

Najbolj mi je bila všeč igra z železnico. Po dolgem času sem spet držal v roki paličnjaka. (Blaž)

Nepozabno mi je bilo, ko sem prijemala paličnjaka, posebna je bila tudi igra v mestu žuželk. (Pia)

Všeč mi je bilo, ker sem srečala svojo vzgojiteljico Nevenko. Lepo mi je bilo, ko sem se igrala s paličnjaki in žuželkami v mestu žuželk. (Kaja)

V vrtcu sem se igrala v kotičku dom. Igrala sem se s svojo sošolko Anđelino. Tudi igra in branje v šotoru sta mi bila zelo všeč. (Živa)

Meni je bilo najbolj všeč, da sem našla svojo prijateljico Ivo. Skupaj sva se igrali z živim peskom. Tudi paličnjaka sem imela prvič na roki. Malo me je žgečkal po dlani. (Neža)

Komaj sem čakal, da obiščemo vrtec Tinkaro, da bom srečal prijatelja Marcela. Skupaj sva se lovila na igrišču. Kasneje so se nama pridružili še Taid, Igor, Jakob, Endri in Patrik. (Jaka)

Prispevek pripravila: Simona Peršin z učenci

Fotografije prispevali: učiteljici Simona in Brigita

 

Oznake: , , ,