V sredo, 19. 9. 2018, smo pod okriljem Agencije za varnost prometa izvedli preventivno prometni dogodek v telovadnici PŠ Št. Jurij. Učenci so sodelovali na treh delavnicah. Vabljeni k branju vtisov, misli naših učencev.

RED JE VEDNO PAS PRIPET

Pokazali so nam, kako pravilno uporabljamo otroški varnostni sedež in varnostni pas. Lahko se zgodi, da mora voznik nenadoma zavirati. Pri tem se lahko zelo poškoduješ. Vedno se moramo pripeti z varnostim pasom. (Alja)

BODI VIDEN IN PREVIDEN

Bili smo v šotoru. V temi ali megli potrebujemo kresničko, telovnik, zapestnico ali odsevna oblačila, zato ker se nas ne vidi, če nimamo kresničke. Na cesti moramo biti previdni. Če hodiš sam, greš po levi strani ceste. Če hodiš v skupini, greš po desni strani ceste. V šotoru je bilo zabavno in temno. (Neja)

TEHTNICA ZA PRIKAZ NALETNE TEŽE

Stopili smo na tehtnice in ugotovili, koliko smo pri različnih hitrostih težki oziroma kakšne sile delujejo, ko se zaletimo.

Pri 30 km/h mi je pokazala tehtnica 250 kg, pri 60 km/h je pokazala 1 900 kg, pri 90 km/h je pokazalo kar 2 700 kg. (Alja, Lara in Sara Lili)

Obisk nas je zelo razveselil. Všeč mi je, da so si vzeli čas za nas in nam pripravili lep program in na koncu tudi presenečenje. (Maks)

Prispevek pripravila: učiteljica Alenka

Fotografirali: učiteljici Nataša in Alenka ter učitelj Jan

 

 

 

Oznake: , , ,