Na Kopanju smo med poukom in tudi v podaljšanem bivanju nestrpno odštevali dneve do pomladnega enakonočja. Da so hitreje tekli, smo ustvarjalno obeležili v marcu najbolj pomembne. Pogovarjali smo se o pomenu dneva žena, iskali ideje za varčevanje z energijo in za gregorjevo izdelali nekaj velikanskih ptic in gregorčkov.

Ob svet. dnevu poezije, gozdov in voda smo naši čudoviti naravi napisali obljube, želje, zaprisege in celo pesmi. Za naše mamice, ki so steber naših družin, smo na tehniškemu dnevu z žebljanjem izdelali okrasne tablice za ključe vseh družinskih članov. Po pouku smo iz odp. materialov izdelali okrasne lončke, v katere smo posadili čebulice gladiol in vrteče lončke, ki so mamicam “povedali”, zakaj jih imamo radi.

V petek, 24. marca, smo mamicam vse izdelke podarili, poleg tega pa smo zanje pripravili dva nastopa v KD Račna in mamicam skupaj z ostalimi nastopajočimi KS Račna polepšali letošnji praznik.

Opazili smo, da luči skoraj nismo več potrebovali niti zgodaj zjutraj niti po nastopu v petek zvečer, zato smo v nedeljo zjutraj ure premaknili na poletni čas. Ali ste vedeli, da v Sloveniji to počnemo že od leta 1983 in bomo to počeli še vsaj do leta 2026?

Zapisala: Lidija Šajn

Fotografije: učiteljici Andrejka in Lidija

 

 

Oznake: , , , , ,