V torek, 5. 11. 2019, smo si učenci od 3. do 5. razreda ogledali koristno gledališko igro Hrup. Diplomirani dramski igralec Aleš Kolar, avtor predstave, nas je želel seznaniti z osnovnimi pravili varnega dela in tako smo na igriv način preko junaka Napa spoznali marsikaj o škodljivih vplivih hrupa.

Nekaj vtisov učencev:

Predstava je bila zabavna. Bilo je tudi zelo poučno, veliko sem se naučila o ušesu. Napo je bil tudi smešen. Osebno mi je bil najbolj všeč Mali princ. (Nejc, 4. c)

Predstava mi je bila zelo, zelo dobra. Naučil sem se veliko novega. Na primer, da je treba za sluh zelo skrbeti in da ni dobro poslušati glasne glasbe. (Aleks, 4. c)

Predstava mi je bila všeč. Najbolj sem si zapomnil, da na zabavi ali v kinu nisi preblizu zvočnika, da poslušanje glasne glasbe po slušalkah ni dobro ter da tudi kričanje škoduje našim ušesom. Sluhu škodljiv je tudi hrup, zaradi katerega ne moreš spati. Čiščenju ušes z vatiranimi palčkami se moramo izogibati. (Maksimilijan, 5. a)

Predstava je bila zelo poučna, zato bi jo priporočil vsem v ogled. Veliko novega sem se naučil. Pomembno je, da si v razredu tiho, saj si več zapomniš, poslušanje glasbe s slušalkami pa je škodljivo. Predstava mi je bila zelo všeč, najbolj to, da nam je prikazala, kaj se s sluhom lahko zgodi. (Lara, 5. a)

Najbolj sem si zapomnil prizor, ko je Napo igral košarko. Naučil sem se, da ima polžek v sebi dlačice, da je najbolje, da na prireditvah stojiš čim dlje od zvočnika, ter da tudi glasne video igre škodujejo sluhu. (Matic, 5. a)

Prispevek pripravila: učiteljica Sabina Erjavec z učenci

Fotografirala: učiteljica Sabina

 

 

 

Oznake: , , , ,