V preteklem tednu smo imeli učenci drugega razreda prav poseben kulturni dan. Lutkovno predstavo smo si namreč ogledali kar iz domačih naslonjačev. Pred ogledom predstave smo prek video posnetka spoznali različne vrste lutk ter obnovili bonton v gledališču. Nato smo se udobno namestili in začeli z ogledom lutkovne predstave Zelišča male čarovnice. V predstavi nas je navduševala mala čarovnica Lenčka, ki še zdaleč ni bila hudobna, pač pa dobra. Vse dneve je pridno nabirala zelišča, s katerimi je pomagala živalim in ljudem. Pri vsem tem pa ni bila sama, saj je bila obkrožena s številnimi prijatelji, vse od povodnega moža pa do pajka Križemgleda.
Po končanem ogledu predstave smo se lotili izdelovanja lutk, ki so nastopale v predstavi. Nekateri smo izdelali lutke iz kuhalnice, drugi lutke iz blaga, spet drugi lutke iz kartona … Naša ustvarjalnost in domiselnost sta bili res neizmerni. Ponosni smo bili na svoje lutke in mnogi smo jih uporabili tudi v igri z našimi bratci in sestricami.
Kljub temu, da je bil ogled predstave iz naslonjača posebno doživetje, si vseeno vsi skupaj najbolj želimo, da bi si lahko čim preje spet ogledali tudi predstavo v pravem gledališču.

Prispevek pripravila: Saša Kastelic

Fotografije: starši učencev 2. razreda DE Adamičeva

 

Oznake: , , ,