Z drugošolci PŠ Št. Jurij smo izkoristili zadnje dni šolskega leta 2019/2020 za veliko raznolikih dejavnosti, ki se jih bomo z veseljem spominjali.

Vrnili smo se v šolo naših prednikov, okoli leta 1907 in si pripravili pouk nekoliko drugače. Preizkusili smo se v lepopisju, pisali smo s ptičjimi peresi in s črnilom. Vse učence, ki so se vedli neprimerno, je čakalo branje šolske postave in klečanje na koruzi. Naučili smo se kar veliko o lepem in spoštljivem vedenju ter pazljivo sedeli s posebej vzravnanim hrbtom.

Pri slovenščini smo si pouk popestrili z zanimivimi in poučnimi lutkovnimi predstavami ter z igranjem izdelanih namiznih iger.

Med letom so nas presenetile nepričakovane spremembe, vendar smo se kljub temu odločili, da na šolskem igrišču poletijo naši zmaji miru.

Drugošolci so se skozi celo šolsko leto trudili pridno brati in zato jih je prijetno presenetil obisk gospe knjižničarke in palčice Bralčice. Vsi učenci so si za trud prislužili posebno priznanje in darilo.

Velikokrat smo se pred vročino skrili v naš učni kotiček, v gozdu. Tam smo se še bolj pridno učili in prisluhnili zvoku narave. Prav tako so nas vse uspešno rešene naloge in razvozlani namigi pripeljali v gozd, do skritega zaklada. Gozd pa ni skrival samo zaklad, vendar smo se tudi mi pri športu, z veseljem igrali skrivalnice.

Skozi celo šolsko leto smo pozorno opazovali spremembe v naši šolski mlaki in okolici. V zadnjem tednu smo dočakali trenutek, ko smo previdno in z vlažnimi rokami od bližje spoznali prebivalce mlake. Pozorni smo bili tudi na različne vonje, ki so nas privabljali in tako nabrali nekaj zelišč: lipo, meto in meliso. Zelišča nam je gospa Stanka posušila in pripravila zelo okusen ledeni čaj. Tako smo skupaj nazdravili na uspešno in prijetno šolsko leto ter hkrati že proslavljali začetek zasluženih počitnic.

Vsem učenkam in učencem želimo brezskrbne in prijetne počitnice.

Prispevek napisala: učiteljica Miša z učenci

Fotografirala: učiteljica Miša

 

Oznake: , , ,