V sredo, 7.12.2022,  smo se pohodniki PŠ Št. Jurij in učiteljice Polona, Helena in Nastja, odpravili v Ljubljano.

Iz enote smo odšli z avtobusom, do Streliške ulice pred Lutkovnim gledališčem. Od tam pa smo se peš podali do Ljubljanskega gradu. Ogledali smo si grad, vodnjak želja in Ljubljano iz ptičje perspektive. Iz gradu nas je pot vodila do tržnice. Po tržnici smo najprej naredili en krog, potem pa smo se razdelili v tri skupine, glede na to, kaj smo želeli jesti:

  • sladkorno peno/ lizike/
  • hod dog in
  • pečen krompirček.

 Nahranili smo naše želodčke, saj smo bili zelo lačni. Nato pa smo pot nadaljevali čez Tromostovje in nadaljevali po centru praznične Ljubljane, kjer smo si ogledali njeno okrasitev. Od tam pa smo se napotili do avtobusa. Na poti smo se ustavili v parku, kjer so nekateri učenci 5. razreda objemali drevo, saj so verjeli, da to prinaša srečo. Pot nazaj je bila zelo pestra, saj  smo se kljub utrujenosti, zelo smejali in zabavali. Doživeli smo res pestro popoldne, ki je bilo zelo zabavno, pustolovsko in navihano.

Na koncu se še posebej zahvaljujemo učiteljicam, ki so to popoldne zelo dobro organizirale in izpeljale. Učenci pa se tudi nismo pritoževali nad dolgo potjo, saj smo se smejali in se nismo ozirali, kako dolgo že hodimo.

Prispevek: Klara P., učenka 5.a 

Foto: Nastja K.

 

Oznake: , ,