Za nami je ustvarjalna, prijetnih občutkov polna in lepo obiskana tradicionalna Ekotržnica. Zadnji dve leti je ni bilo zaradi epidemije, zdaj pa smo jo le končno dočakali.

Mladi voditeljici Lina in Brina iz PŠ Kopanj sta nas samozavestno vodili čez kulturni program, kjer so se učenci vseh enot naše šole predstavili s plesom, petjem ter igranjem na violino, flavto in citre. Ravnateljica je vse navzoče toplo pozdravila in otvorila Ekotržnico.

Ekotržnica je ponudila najboljše Tovarniške vaflje in bezgov sok ter pisane smoothije, ki so jih pripravili učenci in učiteljice iz enote DE Adamičeva. Napitki so nas prijetno osvežili v vročem popoldnevu. Vsak si je lahko izdelal kazalke za knjige, posebno pa so bili veseli najmlajši, ker so bile njihove kazalke v obliki različnih živali. V eni učilnici je bila pripravljena ekoigralnica, kjer so se učenci in mali obiskovalci preizkusili v različnih igrah. Preizkušali so svoja čutila in hojo po različnih podlagah. Tudi odrasli so lahko poskrbeli za svoje brbončice in okušali dobrote lokalnih dobaviteljev in občudovali izjemno unikatne izdelke, ki nastajajo izpod rok naših učencev.

Vsako leto je tržnica boljša in lepša ter vedno lepo obiskana.

Zahvalila bi se vsem ekokoordinatoricam in učencem naše šole, ki z voljo, veseljem in znanjem sodelujejo pri pripravi Ekotržnice.

 

Prispevek pripravila in fotografirala: Ana Rebič Černe

 

Oznake: , ,