V času od 30. septembra do 6. novembra bo po svetu potekal najdaljši podnebni tek. Štafetna palica bo svoje potovanje začela v Glasgowu na Škotskem. Prečkala bo 18 držav in svojo pot zaključila v Egiptu, v Sharm El Sheikhu, na Podnebni konferenci COP27. Tam bodo svetovni voditelji držav tako kot vsako leto iskali rešitve, da bi naš planet manj onesnaževali in zmanjšali podnebne spremembe. Štafetna palica bo prepotovala kar 7.767 km!

Svojo podporo našemu planetu lahko izvedemo tudi učenci, zato bomo v petek, 7. 10. 2022, Podnebni štafetni tek izvedli tudi v okolici DE Adamičeva. S tem bomo imeli lep zaključek tedna otroka.

Štafetno palico so iz recikliranih materialov izdelali ekofrajerji na Eko krožku. V petek bo neprekinjeno potovala od predure, ko jo bodo prevzeli interesni dejavnosti pohodniki in FIT. Nato si jo bodo do 12.00 neprekinjeno predajali učenci vseh razredov DE Adamičeva. Vsak razred bo z njo tekel okoli 20 minut. Opremljena bo z našimi podnebnimi sporočili, ki jih bomo poslali v Egipt. Na koncu bomo izmerili, koliko km smo z njo pretekli skupaj.

Prispevek pripravila in fotografirala: eko koordinatorica Andreja Bolkovič

 

Oznake: , , , ,