Pa smo ga tudi mi dočakali. V času od 21. 1. 2019 do 22. 2. 2019 smo se učenci prvih razredov DE Adamičeva udeležili 10-urnega plavalnega tečaja v bazenu OŠ Savsko naselje. Tako smo se tudi mi – najmlajši junaki naše šole, z različnimi izkušnjami in predznanjem – odpravili na dolgo pričakovano plavalno dogodivščino. V vodi smo pod budnim očesom plavalnih učiteljev izvajali različne vaje in igre, s katerimi smo bili motivirani tudi učenci, ki smo imeli pred vodo še malo strahu. Veselili smo se raznolikih pripomočkov, ki so nam bili v veliko pomoč za lažjo plovnost. Vsak dan smo se vračali domov prijetno utrujeni, a že naslednji dan smo se vrnili v bazen polni energije in želje po novem znanju. Kljub temu da nas je plavanje dodobra izmučilo in smo bili vsak dan bolj utrujeni, so sproščene urice v bazenu še prehitro minile. Ob koncu tečaja je bilo naše plavalno znanje različno, mladi plavalci pa smo za svoj trud prejeli tudi priznanja.

Učenci smo povedali:

Bilo je super. Moj učitelj Jože nam je pomagal v vodi. Bil je prijazen in strog. Imeli smo ga vsi radi. Bil je najboljši učitelj. (Blaž)

Najbolj mi je bilo všeč, da nam je učitelj Jože dovolil, da smo skakali v globoko vodo, delali čolničke, če pa smo bili dovolj močni, smo ga lahko vozili po vodi. (Jaka)

Zelo smo se zabavali in veliko naučili. Na avtobusu je bilo zabavno, peli smo pesmi: Mi gremo pa na morje, Despacito in druge. (Živa)

Uživala sem vseh pet dni. Vesela sem bila, da sem skakala v vodo in plavala čolniček. Najbolj sem ponosna na to, da mi je učitelj Jože rekel, da sem rojena plavalka. (Kaja)

Na plavalnem tečaju je bilo lepo in bilo mi je zelo všeč. Lahko smo skakali v globoko vodo. Zadnji dan smo plavali brez vseh pripomočkov in skakali v vodo. (Marija)

Tečaja sem se zelo veselila. Ponosna sem na priznanje, ki sem ga dobila. (Neža)

Prispevek pripravila: Simona Peršin

Fotografirale: učiteljice 1. razredov

 

Oznake: , , ,