Mi bi lahko dosegli oba cilja. Vas zanima kako?

Od 21. septembra do 31. marca smo skupaj z družinskimi člani hodili, kolesarili, rolali in se vozili s skiroji. Zunaj smo se trudili preživeti čim več časa in večino poti opraviti na trajnostni način. Vse kilometre smo pridno beležili in si za vsakih 23 km prislužili kartico kokoške Rozi.

Na zadnji marčevski dan smo polletni projekt “Gremo peš” zaključili. Učenci 4. in 5. razreda so zmnožili in sešteli kilometre za posameznega učenca in na zemljevidu Evrope poiskali kraj, ki bi ga s svojimi kilometri lahko dosegel peš ali s kolesom. Nekateri bi prišli do Ljubljane, drugi do Črnomlja in Portoroža, nekateri bi lahko prehodili vso slovensko obalo (43 km).

Zmagovalec projekta, Staš, bi dosegel Benetke, drugouvrščena Lina bi prišla skoraj do Madžarske, tretje mesto pa bi Patrik lahko proslavljal v Avstriji. Nazadnje smo sešteli še prehojene oz. prevožene kilometre vseh učencev in z navdušenjem ugotovili, da bi z lahkoto prehodili državno mejo Slovenije (1370 km), celotno hrvaško obalo (1778 km), razdaljo do Valencie (Španija) ali pa do Dublina (Irska), saj smo skupaj premagali kar 1991 km.

Prvih 6 učencev je dobilo zaslužene nagrade za zabavo v zraku, prav vsi pa smo bili nagrajeni z veliko mero zdravja, kondicije in vzdržljivosti.

Veseli nas, da smo kljub karanteni poleg omenjenega projekta uspešno izvedli tudi projekt Eko branje za eko življenje. Tudi za ta dosežek so učenci prejeli priznanja, šola pa še en zelen list na eko zastavi. Letošnji je še posebej zelen.

 

Prispevek pripravili: L. Šajn in A. Perko

 

Oznake: , ,