Naša pot na Nizozemsko se je začela zelo zgodaj. Pred peto uro zjutraj je bila naša četica zbrana in pripravljena na novo dogodivščino.

Čeprav so nekateri leteli prvič, so se vsi obnašali kot pravi profesionalci. Med potjo nismo prav nikogar izgubili! V Amsterdamu smo naredili prve fotografije in se z avtobusom odpravili proti šoli v Haagu. Kot bi mignil, smo bili pred poslopjem, kjer so nas pričakali nasmejani obrazi nizozemskih partnerjev.

Najprej so nas povabili na hitro nizozemsko malico, nato smo dobro uro namenili zabavni dejavnosti, s katero smo bolje spoznali svoje nizozemske vrstnike. Obrazi slovenskih otrok so se vidno sprostili, o utrujenosti pa ni bilo ne duha ne sluha.

Nastopil je resni del programa, in sicer otvoritev izmenjave ter krstni predstavitvi prvih dveh predstavitev. Lana in Jaša, pa tudi Pija, Lana ter Karin Kaja so svoje delo opravili izvrstno. Poslušalci so v kratkem času lahko o Sloveniji izvedeli res veliko. Občinstvo smo tudi naučili navijati, saj smo skakali in v en glas vpili: “Kdor ne skače, ni Sloven’c!”

Bravo naši!

 

Besedilo: Nina Stropnik Kunič, Petra Radujko

Fotografije: Nina Stropnik Kunič, Janja Zupančič, Petra Radujko

 

Oznake: , , ,