»Zima, zima, bela, le kje si obsedela?« Se tudi vi to sprašujete? Mi smo skoraj ves december in januar čakali na kakšno snežinko. Želimo se dričati po snegu, želimo delati snežake, želimo se kepati, želimo si od mraza rdečih noskov in lic. Pa smo se odločili, da bomo vse to počeli, čeprav ni snega. Vas zanima, kako?

Najprej smo iz večjih kartonov izdelali čisto pravo drčo, jo postavili na klanec in se po njej spuščali kot na snegu. Manjše kartone smo porabili za sankaške krožnike, s katerimi smo drseli po listju. Samo nekdo te mora malo potisniti …

Še bolj veselo pa je dričanje v družbi snežakov. Uporabili smo izrabljene avtomobilske gume, jih pobarvali na belo in z vsemi dodatki spremenili v snežaka.

Hodnike in učilnice smo si okrasili s snežaki iz papirnatih trakov, ki nastanejo, ko naše učiteljice obrezujejo učne liste ali podobno gradivo in jih pridno shranjujejo.

In ko pridemo v učilnice? Mislite, da je zimskega veselja konec? Motite se. Tudi za to smo poskrbeli. Iz kartona smo izdelali tri snežake, ki imajo namesto gumbov okrogle odprtine. Vanje mečemo »penaste kepe« in tekmujemo, kdo je bolj precizen pri zadevanju.

Ker nam je ostal še en karton, za katerega smo želeli, da zaživi pred reciklažo, smo nanj naslikali snežaka. Iz tršega papirja smo izdelali še klobuk, nos, oči, roke, gumbe in metuljčka, ki jih mora igralec z zavezanimi očmi pritrditi na snežaka. Smehu in zabavi ni konca …

Prispevek pripravila in fotografirala: Lidija Šajn

 

Oznake: , , ,