V četrtek, 14. 4. 2022, smo imeli drugošolci naravoslovni dan z naslovom Od zrna do kruha. Najprej smo spoznali, kako pridelamo pšenico in kako iz pšenice dobimo moko. Seznanili smo se s poklicem peka. Preizkusili smo svoje ročne spretnosti, saj smo iz plastelina in slanega testa izdelovali ptičke in zajčke. Končno smo si nadeli predpasnike, umili roke, zavihali rokave in s skupnimi močmi zmešali in pripravili kakavovo maso. Iz mase smo oblikovali jajčka, ki so bila slastna. Na koncu pa smo za tista jajčka, ki jih še nismo pojedli, izdelali posodice poljubnih oblik. Da bi preverili, če je naše slaščičarsko delo dovolj strokovno, smo povabili kuharici Mojco in Tamaro, da opravita »inšpekcijski« nadzor in pokušino. Ker sta bili kuharici z našim delom zelo zadovoljni, smo ponosni odnesli vse izdelke domov, da jih pokažemo še našim domačim.
Prispevek pripravili: učiteljici Miša in Darja
Fotografirali: učiteljici Darja in Miša
Oznake: naravoslovni dan, Od zrna do kruha, PŠ Št. Jurij, Utrip