Dragi učenci, spoštovani starši,

 

žal naš prostor srečevanja in učenja še nekaj časa ne bodo šolske učilnice, temveč spletna učna okolja, zato vam posredujemo nekaj osnovnih informacij.

 

Pouk na daljavo bo potekal prek šolskih spletnih učilnic.

 

Vsi učenci ste se že seznanili s postopkom vstopa v spletne učilnice. Če bo potrebno osvežiti spomin, si še enkrat poglejte video posnetek.

 

Pripravili smo tudi nekaj opornih točk o pouku na daljavo in kako se nanj pripravite.

 

V spletnih učilnicah so navodila za učenje urejena po tednih. Na razredni stopnji si lahko pri razporejanju nalog po dnevih pomagate tudi s tedenskim urnikom.

 

V spletni učilnici je objavljen urnik pouka, ki bo potekal prek videokonferenčne platforme Zoom. Dodane so povezave, preko katerih se boste učenci povezali z učiteljem. Urnik pouka Zoom je informativno objavljen tudi na spletni strani v rubriki ZA UČENCE, vendar brez povezav do videokonferenčnih sob.

 

Urnik pouka Zoom se bo tedensko spreminjal. Število ur se bo spreminjalo glede na potrebe učencev in zmožnosti sodelovanja.

 

Udeležba pri učnih urah Zoom in opravljanje obveznosti je obvezno. Odsotnost učencev ste starši dolžni opravičiti razredniku.

 

Navodila za učenje bomo v spletnih učilnicah objavljali v petek zvečer za naslednji teden.

 

Če bi se morda zgodilo, da bo dostop do spletnih učilnic zaradi preobremenjenosti moten, predlagamo, da čas namenite utrjevanju in ponavljanju, preberete snov v učbeniku in jo obnovite, rešujete naloge v delovnih zvezkih, preverite v rešitvah, ali ste naloge rešili pravilno in poskusite ugotoviti, kaj vam še ne gre dovolj dobro, pripravite vprašanje za učitelja, berite knjige za domače branje in podobno.

 

Koristno bo, da učenju namenite dopoldanski čas, na enak način kot v šoli. Dovolj zgodaj se zbudite, pojejte zajtrk, poskrbite za osebno higieno in pripravite učne pripomočke. Poskusite se osredotočiti le na učenje. Med učnimi urami ali sklopi učenja si vzemite kratek odmor, se razgibajte, popijte nekaj tekočine.

 

Učenje, še posebej na daljavo, zahteva veliko discipline in vztrajnosti. Bližnjic do kakovostnega znanja ni. Na šoli smo vam na voljo, da vam pomagamo, vas spodbujamo in usmerjamo. Glavni igralci vaše zgodbe o uspehu pa ste vi sami. Sprejmite izziv, vztrajate, poskušajte, poskušajte znova na drug način in uspelo vam bo.

 

Z veseljem še sporočamo, da smo do sedaj z računalniško opremo pomagali že več kot 50 družinam, tudi z donacijami staršev.

 

Ne pozabite še naprej spremljati obvestil na šolski spletni strani, dnevno spremljajte elektronska sporočila v vašem šolskem e-poštnem predalu in v vaši spletni učilnici.

 

Skupaj bomo zmogli, kajne?

 

Uspešno vam želimo.

Učiteljski zbor OŠ LA Grosuplje