V okviru VSESLOVENSKEGA DNEVA HABITATA 2019, ki bo potekal v okviru Meseca prostora v organizaciji Centra arhitekture Slovenije in v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo, so učenci PB na PŠ Kopanj sodelovali na natečaju Narava okoli nas.

Organizacija združenih narodov je prvi ponedeljek v oktobru proglasila za svetovni dan habitata, ki se praznuje že od leta 1985. Posvečen je človekovim naseljem in osnovni pravici ljudi do primernega bivališča.

V tednu otroka so tako učenci podaljšanega bivanja vsak dan izdelovali maketo, na kateri so predstavili posebne elemente naravne krajine. Izpostavili so Radensko polje z ogroženimi žabami, zaščiteno sibirsko peruniko, s tremi vodotoki (Šico, Dobravko in Zelenko), osamelec Kopanj s številnimi drevesi in nikoli presahlim studenčkom.

Glede na to, da so učenci upoštevali merila komisije – bili so izvirni, izkazali so domišljijo, upoštevali tematsko ustreznost in nalogo izvedli tehnično kakovostno, lahko upajo na katero izmed nagrad. Vsekakor pa ne bo odveč, če zanje vsi skupaj držimo pesti.

Fotografirala in zapisala: Lidija Šajn

 

Oznake: , ,