Dragi učenci, spoštovani starši,

v zadnjih tednih je učenje na daljavo postalo del našega vsakdana in smo se nanj že kar nekoliko navadili. Učenci redno sodelujete z učitelji, se  aktivno vključujete v pouk in opravljate naloge. Tako vzdržujete in krepite svoje znanje.

Zaradi trenutne epidemiološke situacije bo pouk tudi v tednu od 30. 11. do 4. 12. 2020 za vse učence potekal na daljavo.

Pomembno spremenjeni pogoji za učenje imajo dolgoročen vpliv, zato je pristojna ministrica sprejela sklep, iz katerega izhaja, da je

  1. v tem šolskem letu le eno ocenjevalno obdobje,
  2. v času šolanja na daljavo možno tudi individualno ocenjevanje,
  3. število ocenjevanj zmanjšano.

Glede na to, da sklep ministrice ocenjevanje omogoča, bodo ocenjevanja v času trajanja pouka na daljavo potekala v soglasju s posameznim učencem.

Dragi učenci, verjamemo, da je obdobje šolanja na daljavo drugačno, da pogrešate svoje sošolce in sošolke, a smo ponosni na vaše sodelovanje, trud in napredek, ki ga izkazujete v tem času. Hvala vsem staršem, ki zmorete podpirati vaše otroke pri učenju in usklajevati tudi službene in družinske obveznosti.

Peter de Vries je zapisal, da na svetu nismo zato, da bi gledali drug skozi drugega, ampak da bi drug drugemu pomagali.

Čeprav si zremo v oči bolj ali manj le prek zaslonov, izmenjujemo sporočila prek elektronske pošte in telefona, dokazujemo, da nam je mar za sočloveka, soseda, sošolca, starša, učitelja. In to je tisto, kar nam bo ostalo v spominu, ko bomo epidemijo premagali. Občutek, da nismo bili sami.

 

Želimo vam prijeten zaključek tedna in vas lepo pozdravljamo.

 

Kolektiv OŠ LA Grosuplje