»Bili smo v Glasbeni šoli Grosuplje. Poslušali smo njihove učence, ki se učijo igranja na različne inštrumente. Igrali so različne skladbe na različna glasbila: klavir, flavto, violino, fagot, kitaro, harmoniko, violončelo … Najboljši mi je bil klavir, ker ga tudi sama igram v glasbeni šoli. Bilo je zelo lepo.« Tako je svoje vtise strnila prvošolka Anna Zala.

V četrtek, 16. 5. 2019, smo bili učenci prvih in drugih razredov Adamičeve DE povabljeni v Glasbeno šolo Grosuplje. Učenci njihove šole so nam pripravili enourni koncert z glasbili, na katere se učijo igrati. Ne samo, da smo poslušali glasbila, o njih smo se tudi veliko naučili, na primer: kako so zgrajeni, kako iz njih izvabimo različne zvoke, iz česa so izdelani … Spoznali smo nekaj predstavnikov pihal, trobil, godal, brenkal, glasbil s tipkami in tolkal. Učenci in njihovi mentorji so se zelo potrudili in nam s preigravanjem znanih skladb pričarali čudovite spomine.

Zahvaljujemo se Glasbeni šoli Grosuplje, ker so nas povabili na pravi mali koncert. Uspešno delo še naprej vsem nastopajočim in njihovim mentorjem.

Prispevek pripravila in fotografirala: D. Pirnat

 

Oznake: , ,