Vzemite si nekaj minut in si oglejte, kaj vse so pri pouku likovne umetnosti na daljavo, ustvarili učenci od 6. do 9. razreda. Presenečeni boste nad njihovo ustvarjalnostjo!
Vsi so se ukvarjali s področjem arhitekturnega oblikovanja. Njihove izdelke si oglejte v kratkih predstavitvenih filmih.

Šestošolci so ustvarjali stanovanja, nekateri celo hiše. Opremili so jih z vsem udobjem in dodatki, ki dom naredijo prijeten za bivanje. Izvirno so preoblikovali razne odpadne materiale in jim vdahnili novo obliko in namembnost.

Učenci sedmih razredov so razmišljali o času, ko bomo spet lahko hodili na počitnice na različne konce sveta. V ta namen so izdelovali gostinsko-turistični objekt. Lahko se odločite že zdaj in rezervirate svoj najljubši hotel.

Osmošolci so načrtovali, kakšna bo njihova sanjska družinska hiša. Narisali so vse podrobnosti, od dimenzij hiše, do mreže sestavnih delov. Sestavili so zgradbe, v katerih bi bilo bivanje res udobno. Pri tej nalogi jim je prišlo prav tudi znanje matematike in tehnike. Pa naj še kdo reče, da ni vse povezano med sabo.

V devetem razredu pa učenci ustvarjajo maketo urbanističnega prostora. Zdaj bi vam znali razložiti, da je to smiselno urejen in skrbno načrtovan zunanji prostor. Njihova naloga še ni zaključena, a so nekateri učenci kljub temu že uspeli oddati izdelke, ki jih lahko vidite v galeriji.

Ko jih bodo izdelali vsi, pa prav tako sledi malo bolj obsežna predstavitev njihovih izdelkov.

Avtor članka in tehnična obdelava fotografij: Helena Zalokar Kuhar
Montaža: Andrej Novljan
Avtorji fotografij: Učenci OŠ LA Grosuplje

 

Oznake: , , , , ,