V sredo, 29. 5. 2019, smo se z učenkami odpravile na slovesnost, katero je že deveto leto zapored organiziralo društvo Planet Zemlja.

Skozi šolsko leto smo in še bomo izvajali različne projekte. Pri projektu Zelena nit ali Luknja, da te kap sta učenki reciklirali blago in iz njega naredili nove izdelke, uporabili ostanke blaga za manjše izdelke ter popravljali oblačila, ki so nam jih prinesli v našo popravljalnico, in vreče za sedenje iz avle.

Pod vodstvom mentorice Metke Goričar so v sklopu projekta Od zrna do kruha učenci zmleli pšenična zrna, spoznali proces nastanka moke ter pripravili in nato še spekli kruhke in žemljice. Na predzadnji šolski dan pa bomo v okviru Eko dneva 6. razredom predstavili problematiko odpadnega olja, nato pa še izvedli dve delavnici, kjer bomo odpadno olje spremenili na bolje – v dišečo svečko. Delavnico bo vodil predstavnik društva Bolje.

Naša marljivost in zanimanje za lepši jutri so tako naši enoti prinesli naziv Planetu Zemlja prijazna šola 2018/19. Izkušnja je dragocena, potrditev pa nam je dala zagon in nove ideje, da bomo s projektom nadaljevali tudi v bodoče. K temu ste vabljeni tudi starši.

 

 

Zapisala: Jasmina Šabić

Fotografije: Jasmina Šabić, društvo Planet Zemlja

 

Oznake: , ,