Zakaj brati knjige?

Z branjem ne le uživamo v zgodbah, ampak tudi razvijamo svoje govorne sposobnosti, izboljšamo koncentracijo in  spomin, z branjem knjig se lahko spoznavamo in na novo ustvarimo. Branje poteka intenzivneje kot gledanje filmov in igranje računalniških iger, kjer so liki in pokrajine že pred nami. Kadar beremo, si jih moramo šele ustvariti v glavi, z branjem zato razvijamo domišljijo.

Šolska bralna značka spodbuja branje, pismenost in ustvarjanje. Učenci naše šole od 4. do 9. razreda lahko prejmejo priznanje srebrni orel, ko v šolskem letu pridobijo bronastega orla in opravijo šest dodatnih dejavnosti. Za zlatega orla pa se lahko potegujejo tisti učenci, ki so si pridobili naziv zlatega in srebrnega orla in ustvarijo avtorsko delo.

Naša devetošolka je ustvarila fotozgodbo, ki je nastala na popotovanju po Španiji in jo obogatila s haikuji, ki so jih navdihnile lepote te države. Uživajte.

============================================

Lepote Španije – fotozgodba

Med jesenskimi počitnicami sem potovala po Španiji. S sorodniki smo poleteli iz Benetk. Ustavili smo se v Madridu in nato obiskali še Tenerife. Tam smo si ogledali živalski vrt, vulkan, vodni park in številne čudovite plaže. V Barceloni smo občudovali stadion Camp Nou in fontane. Bilo je zares lepo, zato sem se odločila, da slike in pesmi, ki so nastale ob tej priložnosti, združim v foto zgodbo ter jo delim z vami.

============================================

Besedilo, fotografija in video posnetek: V. K., 9. r.

Mentorica za Zlatega orla: Irena Daugul

 

 

Oznake: , , , ,